De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
marter bestrijden

Marter bestrijden

Marters

Los van het gegeven dat een marter een prachtig beestje is, is het ook een roofdier dat heel wat schade kan veroorzaken. Dat geldt met name voor de steenmarter, die zich graag rondom een huis of auto schuil houdt.

Een steenmarter is een beschermd dier. Wie van een marter af wil, mag niet zo maar op jacht gaan. Doet u dat wel, dan kan dat een dure boete opleveren. Dus, wat te doen wanneer een marter in huis is of zich onder de motorkap van de auto huisvest?

Hoe kunt u een marter bestrijden?

Marter bestrijding

Alhoewel het vaker op het platteland of in landelijke regio’s voorkomt, hebben ook stadsmensen wel eens last van marters die zich in de motor van de auto nestelen.

Dat kan vervelende gevolgen hebben, zoals sommigen ervaren hebben, doordat de marters de bougiekabels of andere kabels of slangen doorknagen.

Dat is uiterst vervelend doordat de auto ’s ochtends niet wil starten, maar ook omdat het een behoorlijke schadepost kan veroorzaken.

Om dat alles te voorkomen doen er heel wat wildwest verhalen de ronde hoe een marter te bestrijden is.

Een marter is een slim beestje, dat flink van zich af kan bijten wanneer het in nood komt. Het olijke uiterlijk is soms wel eens misleidend. Hebt u last van een marter, laat dan een vakman de marter bestrijden.

Effectief marters bestrijden

De marter bestrijden is een vak apart, aangezien er geen vergif of dergelijke gebruikt mag worden, het diertje niet verwond of gedood mag worden, maar liefst wel zo ver mogelijk van uw huis of auto vandaan moet worden gebracht.

Marters zijn slim, volhardend en gaan steeds weer op zoek naar nieuwe wegen, zeker wanneer de bekende weg afgesloten wordt.

Mensen met een volière of een kippenhok weten dat helaas maar al te goed. Heeft u het ene gaatje gedicht, ontstaat snel weer een nieuwe ingang en vluchtweg. Dat maakt marters bestrijden zo lastig.

Marter bestrijden in huis

Kan de marter moeilijk aan eten komen of zijn de weersomstandigheden uitermate slecht, dan kan het voorkomen dat u een marter in huis hebt.

Hoe verjaagt u het beestje effectief?

Ook al om te voorkomen dat hij het hele gezin, vrienden en bekenden mee brengt wanneer hij eenmaal een voedselbron ontdekt heeft.

Marter bestrijding is meer dan het beestje verjagen, want waar die ene heeft weten binnen te dringen, ligt de weg open voor anderen.

Het is daarom belangrijk om, wil men een marter bestrijden, alle mogelijke sluipwegen die gebruikt kunnen worden af te sluiten.

Nachtdier

Marters zijn nachtdieren, die overdag vaak slapen. Dat betekent dat ze zodra het donker wordt in actie komen.

Voor hen die marters in huis hebben, kan dat betekenen dat u allerlei geluiden hoort wanneer het dier zich in huis verplaatst. Heeft u last van een gezin met jongen, dan kan dat voor extra geren en geroezemoes zorgen.

Laat daar geen gras over groeien.

Hebt u ontdekt dat u last heeft van een of meerdere marters, neem dan meteen contact op met een vakman die u helpt de beesten te verjagen. Zodanig te verjagen dat ze niet meer terug -kunnen- keren.

Wanneer u te lang wacht om de marter te bestrijden, kan dat heel wat schade opleveren.

Het inschakelen van een vakman betekent dat deze op een natuurlijke wijze de marter zal verjagen. Uiteraard zal ook hij zich aan de wet moeten houden en mag ook hij geen marter doden of gif gebruiken.

Daarnaast heeft hij ervaring met marters en weet hoe ze werken, waardoor tevens eventuele sluipwegen gedicht worden.

marter bestrijden

Foto: Stiopa

Inbreker

Wie last van een marter heeft, kan soms wel eens denken dat er een inbreker in huis is, aangezien de beestjes best veel geluiden kunnen veroorzaken.

Wie daarnaast gepiep hoort, heeft zelfs een heel gezin met kinderen op bezoek. Het is, zeker wanneer u zelf kleine kinderen hebt, goed om dan in actie te komen.

Een marter is een in het wild levend roofdier, dat kan bijten wanneer het plotseling verrast wordt of mensen tegenover zich ziet.

Laat het nooit zover komen, maar vraag de vakman de diertjes op een verantwoorde wijze terug te brengen naar hun natuurlijke habitat, zodat alle partijen verder kunnen met hun leven.

Hulp bij het verjagen van marters?

De marter bestrijden is zoals u heeft kunnen lezen niet eenvoudig? Wilt u daarom advies of hulp bij het bestrijden van marters in en rondom uw woning? Bel dan met het nummer onderaan deze pagina.

Ook kunt u direct een offerte voor bestrijding aanvragen op deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte