De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
marter in de auto

Hoe Marter in de auto verjagen?

Een marter in de auto, kan dat? Jazeker, en het kan meer schade opleveren dan dat u misschien in eerste instantie gedacht zou hebben.

Zo komen de marters in delen van de auto waar ze veel kunnen vernielen. Hoeveel schade er kan ontstaan door marters, is ook afhankelijk van de auto.

Hoe duurder de auto is, hoe beter de bekabeling vaak ook afgeschermd is. Ook nieuwere auto’s zijn hier tegen vaak wet beter beschermd.

Hieronder meer uitleg over waar de marter zich in de auto kan bevinden, wat de problemen kunnen zijn en hoe u deze problemen zou kunnen verminderen of zelfs zou kunnen bestrijden.

Waarom ziet u vaak een marter in de auto?

Het gebeurt vaak dat een marter in de auto verblijft. Een logisch gevolg als u zich bedenkt dat een marter van nature gewend is om zich te beschermen tegen vijanden. Dit is het ‘survival-instinct’ van het beestje.

De plek onder de motorkap is een goede schuilplek. En als ze daar eenmaal in zitten, beginnen ze al gauw wat kabels en isolatiemateriaal weg te knagen. Dit zorgt voor veel overlast, maar vaak ook veel kosten waar u niet op zit te wachten.

Het kan dus een erg vervelend probleem zijn als u constateert dat u last heeft van marters in uw auto. Het bestrijden of verjagen van een marter in de auto is dus van groot belang, om meer schade aan uw auto te voorkomen.

marter in de auto

Foto: Bailey Parsons

Een jonge marter in de auto

Ook kan het zo zijn dat er jonge marters ter wereld gebracht worden in de auto. Met name bij auto’s die langer stilstaan, kan dit een groot probleem zijn. Marters voelen hier zich vaak zo veilig en beschermd tegen de buitenwereld, dat ze het een geschikte plaats vinden om een heel nest te maken.

Mocht uw voertuig lang stil staan, dan zou het dus zomaar zo kunnen zijn dat hier na verloop van tijd een heel marternest in ontstaat inclusief jongen.

Niet alleen de marters, maar ook uitwerpselen en etensresten gaan zich in onder de motorkap verzamelen. Behalve het kapot knagen van diverse bekabeling, dus ook een groot probleem. Dit zorgt vooral voor veel stankoverlast in uw auto.

Hoe kan ik een marter in mijn auto verjagen?

Een goede manier om de marter in de auto te bestrijden, is om de auto op een stuk (kippen)gaas te plaatsen. Bevestig dit gaas aan spanlatten. Zorg ervoor dat het gaas groter is dan de auto en niet te strak gespannen is, want anders kan de marter alsnog in de auto springen.

Span het gaas niet te strak, want dan anders kunnen de diertjes alsnog over het gaas toe naar uw auto toe lopen.

Ook kun je gebruik maken van stalroosters om de marter in de auto te bestrijden.

Een andere manier is om de auto in een afgesloten parkeergarage te plaatsen. Zorg in dit geval dat er geen gaten en kieren in de garage of schuur zijn. Marters kunnen zich namelijk heel klein maken en kunnen al door de kleinste gaatjes kruipen.

Daarnaast wordt er ook nog beweerd dat er diverse sprays en bepaalde geluiden zouden zijn die de marter uit je auto zouden kunnen verjagen. Hierover zijn echter de meningen verdeeld.

Deskundigen geven aan dat dergelijke anti-marter sprays niet werken. Bovendien is het wettelijk verboden om marters te bestrijden. Het is namelijk een beschermde diersoort en deze mag u niet in hun dagelijkse activiteiten verstoren.

Zelfs niet als ze zich al ergens genesteld hebben. U mag dit nest dan niet weghalen omdat u de rust van de marters verstoort. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen. Mocht u reeds last hebben van een marter in de auto, woning of schuur, dan is het verstanding om contact op te nemen met een professioneel bestrijdingsbedrijf om de marters te verjagen.

Deze zullen u helpen de marters op een diervriendelijke manier te verjagen waardoor u niet strafbaar bent.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte