De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
steenmarter bestrijden

Marter op zolder; wat nu?

Een marter op zolder kan voor veel overlast voor u en uw gezin zorgen. Het gaat meestal om Steenmarters en deze diertjes staan er om bekend dat zij voor veel problemen zorgen.

Op deze pagina leggen we alles uit wat u kunt doen als u last heeft van een marter op zolder.

Marter op zolder herkennen

Als u vermoedt dat u last heeft van een marter op zolder zijn er een aantal signalen waaraan u kunt vaststellen of het inderdaad om (steen)marteroverlast gaat.

marter op zolder

Foto: PaterMcFly

Geluidsoverlast

Ten eerste zorgen marters voor veel lawaai. (Steen)marters zijn erg speelse diertjes en ze rennen en spelen graag op uw zolder. Dit kan voor ontzettend veel lawaai zorgen. Soms zelfs zo erg dat mensen denken dat er ingebroken wordt in hun huis.

Het vervelende is dat marters overdag vaak slapen. Het zijn nachtdieren en daardoor ’s nachts vaak heel erg actief. Hierdoor kunnen ze u en uw gezin uit slaap houden waardoor de nachtrust ernstig verstoord wordt, met alle gevolgen van dien.

Stankoverlast

Ten tweede kunt u veel last hebben van stankoverlast bij de aanwezigheid van marters op zolder.

Marters slapen vaak op een aantal verschillende plekken die ze afwisselend bezoeken. Als één van die plekken uw zolder is, dan is de kans groot dat het diertje ook een bepaalde plek heeft gekozen om zijn uitwerpselen te deponeren.

Dit kan bijvoorbeeld een andere plek op de zolder zijn, de spouw of plafonddelen. De marters doen hun behoefte in een latrine en hierdoor kan erge stankoverlast ontstaan.

Is dit een plek waar u niet of lastig bij kunt komen, dan zal de geur na verloop van tijd alleen maar erger worden en de stankoverlast groter.

Nier alleen de uitwerpselen zorgen voor de stank. De (Steen)marter is een alles-eter. Dit betekent dat hij ook dieren zoals kippen, vogels, ratten en muizen eet.

De marters nemen hun prooien vaak mee naar hun schuilplaats. Op een gegeven moment zullen de resten van de kadavers gaan rotten en ontbinden waardoor ook veel stankoverlast kan ontstaan.

Bovendien trekken de kadavers anders soorten ongedierte aan zoals vliegen, maden en kakkerlakken.

Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen als u last heeft van marters op zolder.

Wat moet u doen bij marters op zolder?

Ondanks dat de marter op zolder voor veel overlast kan zorgen en veel mensen bang zijn voor het beestje, zijn de marters niet gevaarlijk.

Tenzij het diertje zich bedreigt voelt, zal een marter nooit zomaar mensen of andere huisdieren zoals honden of katten aanvallen.

Wel kan hij bijvoorbeeld kippen vermoorden.

Ondanks dat het beestje niet gevaarlijk is, kan hij dus wel voor veel overlast en schade zorgen. Daarom is het zaak om snel en professioneel te handelen.

We raden u daarom altijd aan om contact op te nemen met een professional. Zeker omdat de Steenmarter een beschermde diersoort is in Nederland en zelf bestrijdingsmaatregelen nemen strafbaar is.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte