De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
steenmarter in huis verjagen

Steenmarter in huis verjagen

De Steenmarter in huis verjagen, hoe doet u dat?

Steenmarter is Nederland zijn een beschermde diersoort en mogen daarom niet bestreden, gedood of verstoord worden. Door dit beleid neemt het aantal Steenmarters in het land de laatste jaren weer toe. Hierdoor stijgt ook de overlast die de beestjes veroorzaken.

Ze staan er om bekend veel stank– en geluidsoverlast te veroorzaken. Ook knagen ze regelmatig kabels van auto’s en motoren door, vernielen ze isolatiemateriaal van gebouwen en bouwen ze vaak nesten op plaatsen die niet gewenst zijn.

Ook komt het vaak voor de de diertjes de eieren van pluimvee stelen en het pluimvee zelf vermoord.

Dit in combinatie dat het een beschermde diersoort is maakt de Steenmarter in huis verjagen niet eenvoudig.

Op deze pagina geven we u een aantal praktische tips.

steenmarter in huis verjagen

Foto: 4028mdk09

Steenmarter in huis verjagen met geluid

Op Internet zijn veel apparaatjes te verkrijgen waarvan geclaimd wordt dat zij de Steenmarter in huis verjagen door middel van geluid op bepaalde frequenties.

Het vangen, verjagen, bestrijden of doden van de Steenmarter is strafbaar omdat het een beschermde diersoort is.

Daarnaast is het zeer twijfelachtig of deze apparaatjes werken. Veel mensen geven aan dat het probleem slechts tijdelijk of helemaal niet verholpen is.

De geluiden gaan niet door wanden en muren heen, dus u zult vele verschillende apparaatjes moeten plaatsen, aangezien de Steenmarter verschillende schuilplaatsen in de omgeving van uw huis kan hebben.

Het gebruiken van dergelijke apparaatjes is dus strafbaar en werkt niet of nauwelijks.

Ook als u er in slaagt de Steenmarter in huis te verjagen, is de kans groot dat zijn territorium binnen korte tijd weer wordt ingenomen door een soortgenoot.

Steenmarter spray

Ook bestaat er een zogenaamde ‘Steenmarter spray’. Ook hiervan is de werking twijfelachtig. Sommige mensen claimen zelfs dat het juist meer marters aantrekt.

Daarnaast moet de spray vaak en op veel plekken gebruikt worden, waardoor de kosten erg op kunnen lopen.

Op deze pagina leest u meer over het gebruik van anti marterspray.

De Steenmarter in huis verjagen

De beste manier om te zorgen dat u geen Steenmarters in huis krijgt, is door te zorgen dat het beestje uw woning niet kan binnendringen.

Blokkeer daarom alle gaten met purschuim of kippengaas. Snoei takken die dicht bij uw huis hangen. De diertjes kunnen namelijk goed springen en kunnen zo van een boomtak op het dak van uw huis springen.

Maak ook eventuele hokken van pluimvee martervrij door deze enkele tientallen centimeters in te graven, zodat de beestjes er niet onderdoor kunnen graven. Zorg ook dat de bovenkant goed afgesloten is.

Zorg daarnaast dat de leefomgeving buiten uw woning prettig is voor de Steenmarter. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar als de leefomgeving goed is, zal het diertje minder de drang hebben om een schuilplaats te zoeken in uw woning of schuur.

Let er wel op dat u goed controleert of er geen marters of een nest van marters in uw huis zijn als u deze maatregelen neemt. Ook het afsluiten van toegangswegen naar een nest is bijvoorbeeld strafbaar.

Als u er zeker van wilt zijn dat u op de juiste manier handelt en geen boete wilt riskeren, maak dan gebruik van een erkend specialistisch bedrijf die u kan helpen de Steenmarter in huis te verjagen en de juiste maatregelen te nemen.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte