De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Steenmarter geluid

Hoe klinkt Steenmarter geluid?

We krijgen regelmatig de vraag van mensen hoe Steenmarter geluid klinkt. Veel mensen horen namelijk wel eens vreemde geluiden in en om hun huis, maar dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat dit ook Steenmarters zijn.

Het is daarom ook aan te raden om ook naar andere sporen van de aanwezigheid van Steenmarters te kijken.

Op deze pagina vertellen we u alles over het geluid wat Steenmarters maken en hoe u dit kunt herkennen.

Steenmarter geluid

Foto: Jerzystrzelecki

Steenmarter geluid bij spelen

Steenmarters staan er om bekend dat het hele speelse beestjes zijn. Ze rennen graag rond en stoeien veel met elkaar.

Als u Steenmarters op zolder heeft, kunt u deze geluiden horen. Zeker als uw huis erg gehorig is kan dit voor veel geluidsoverlast zorgen.

Het rennen en stoeien klinkt als gerommeld en gebonk in uw huis. Dit gebeurt vaak ’s nachts, omdat Steenmarters echte nachtdiertjes zijn. Overdag slapen ze liever en zijn ze rustig.

Om deze reden denken mensen vaak ook aan inbrekers als ze deze Steenmarter geluiden horen.

Geluid bij jongen verjagen

Op het moment dat de steenmarter jongen heeft maken deze ook veel geluid. Dit klinkt als een soort mix tussen krijsen en grommen.

Op het moment dat de jongen zelfstandig worden geacht door de moeder, dan verjaagt zij de jongen uit het nest. Ook dit gaat gepaard met een vervelend krijsend geluid.

In onderstaande video is dit geluid goed te horen (De beeldkwaliteit is echter niet zo goed).

Grommen bij bedreiging

Daarnaast gromt de Steenmarter als hij zich bedreigt of in het nauw gedreven voelt. Het beestje zal nooit uit zichzelf zomaar mensen of huisdieren zoals honden en katten aanvallen, maar bijt dut wel van zich of in bedreigende situaties.

Het Steenmarter geluid wat klinkt als grommen is goed in onderstaande video te horen (Ook hier is de beeldkwaliteit niet zo goed).

Er zijn dus verschillende soorten Steenmarter geluid wat u kunt horen. Belangrijk is dus ook om naar andere symptomen van de aanwezigheid van Steenmarters te zoeken om daadwerkelijk vast te stellen of u inderdaad last heeft van Steenmarters in en om uw woning.

Ga niet zelf actie ondernemen om de Steenmarter te bestrijden. Het beestje is namelijk een beschermde diersoort in Nederland en bestrijding is dus strafbaar.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte