De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte

Steenmarter uitwerpselen herkennen

In een ander artikel schreven we al eens over verschillende sporen waaraan u de aanwezigheid van Steenmarters kunt herkennen.

Naast schade en pootafdrukken van het diertje, zijn dit ook de Steenmarter uitwerpselen.

Omdat u het beestje zich niet altijd laat zien, zijn Steenmarter uitwerpselen een belangrijk kenmerk om de aanwezigheid van de Steenmarter vast te stellen. Bovendien heeft het diertje een specifieke en kenmerkende wijze van uitwerpselen waardoor dit redelijk eenvoudig te herkennen is.

Voordat we verder in gaan op de Steenmarter uitwerpselen, is het belangrijk om even kort wat te vertellen over het voedsel van de Steenmarters. Dit leggen we u hieronder eerst uit.

Het voedsel van de Steenmarter

Eigenlijk is de Steenmarter een alles-eter. Het beestje eet van alles en nog wat om in leven te blijven en is daarom een echte overlever. Dit is ook één van de redenen waarom dit beestje zo hardnekkig is en voor veel overlast zorgt bij mensen.

Het favoriete voedsel van de Steenmarter voedsel is onder andere ratten, eekhoorns, kippen, konijnen, kikkers muizen, en insecten.

Op basis hiervan zou u misschien zeggen dat het een echte carnivoor is, maar ze eten ook vaak fruit en groeten wat bij mensen in de tuin groeit.

In dit artikel hebben we een gedetailleerdere beschrijving gegeven van het voedsel van de Steenmarter.

De Steenmarter uitwerpselen

U weet nu wat u zoal in de uitwerpselen van een Steenmater kunt terug vinden, en dit is belangrijk voor het herkennen van de uitwerpselen.

Steenmarter uitwerpselen kunt u dus identificeren aan de veren, haren, botresten en pitten van vruchten. De uitwerpselen zijn ongeveer 5 tot 10 cm lang en 1 tot 1,5 cm breed, en bevatten vaak een gedraaide spitse punt. Dit komt door alle botresten en veren die er in de uitwerpselen zitten.

De Steenmarter deponeert zijn uitwerpselen vaak in een latrine vlak bij de plaats waar hij verblijft. De uitwerpselen van de Steenmarter zullen zich na verloop van tijd ophopen en stankoverlast veroorzaken. Dit is een van de belangrijkste kenmerken waaraan u de aanwezigheid van Steenmarters kunt vaststellen.

Het dieet van het beestje is ook afhankelijk van de tijd van het jaar. Tijdens sommige perioden eet de Steenmarter bijvoorbeeld ook wormen. De uitwerpselen zullen in dit geval dan wat minder botresten en veren bevatten maar een wat glazigere uitstraling hebben.

Een ander kenmerk van Steenmarter uitwerpselen is dat u deze vaak terug kunt vinden in een soort ‘vraagteken-achtige’ gekrulde vorm.

Naast dat de Steenmarter zijn uitwerpselen vaak in een latrine doet, wil het beestje de uitwerpselen ook nog wel eens neerleggen op wat prominentere plaatsen zoals op stenen, muurtjes, stronken of andere opvallende plaatsen.

Dit doet hij om zijn territorium af te bakenen of juist om soortgenoten naar zich toe te trekken.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte