De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Steenmarter in uw auto

Wat te doen bij schade door Steenmarter in uw auto?

Het is inmiddels algemeen bekend dat de Steenmarter voor grote overlast en schade kan zorgen in en rondom woningen van mensen.

Steeds meer mensen hebben hier last van en het aantal meldingen van overlast door Steenmarters blijft ieder jaar maar toenemen.

Een van de meest voorkomende en bekende problemen is als de Steenmarter in uw auto schade aanricht.

Op deze pagina leggen we u alles uit over Steenmarterschade aan de auto en hoe u dit zo goed mogelijk kunt voorkomen.

Steenmarters en auto’s

Steenmarters kunnen verschillende soorten overlast brengen als het om uw auto gaat. Het diertje kan uw auto kiezen als verblijfplaats en hierbij behoorlijke schade aanbrengen aan uw auto.

Maar wat zorgt ervoor dat de Steenmarter zo graag uw auto uitkiest als verblijfplaats?

Steenmarter in uw auto

Foto: kOchstudiO (CC 3.0)

Schuilplaats

De Steenmarter zelf is een alles-eter en doet zich tegoed aan onder andere kippen. Maar het beestje staat niet bovenaan de voedselketen en heeft zelf ook een aantal vijanden.

Daarom is de motorkap van uw auto een zeer geschikte schuilplaats voor dit diertje. Hier zijn verschillende kleine ruimtes waarin de marter zich kan verstoppen.

Normaal gesproken leven Steenmarters in het bos. Maar doordat de mens en natuur steeds dichter bij elkaar zijn gaan leven komen de diertjes ook steeds vaker voor in de omgeving van mensen, en dus ook de motorkap van uw auto.

Eenmaal de motorkap van uw auto kan de Steenmarter isolatiemateriaal beschadigen en kabels doorknagen. Deze problemen zijn wellicht bij u bekend. U kunt bijvoorbeeld last hebben van elektra die hapert, een motor die niet start of andere problemen waar u zo snel mogelijk vanaf wilt.

Ook als uw auto het nog wel start, loopt u nu een verhoogd risico om alsnog schade door Steenmarters aan uw auto op te lopen. De beestjes zijn namelijk erg territoriaal. Mocht u naar een andere plek rijden, dan is de kans groot dan een andere Steenmarter zijn territorium af wil bakenen en de schuilplaats van andere Steenmarters (in dit geval uw auto) helemaal vernielt.

U snapt dat dit voor veel en steeds weer terugkerende schade kan zorgen.

Visolie

Een andere reden dat u Steenmarters in uw auto kunt aantreffen, is dat de bedrading voor een deel bestaat uit visolie. Vooral jongere dieren worden hierdoor aangetrokken.

Zij denken dat ze de bedrading kunnen opeten en helpen deze daardoor compleet naar de vernieling.

Steenmarter in uw auto voorkomen

Overdekte garage

De beste manier om een Steenmarter in uw auto te voorkomen, is door uw auto te parkeren in een afgesloten garage. De garage moet echt afgesloten zijn, want het beestje heeft maar een aantal centimeter nodig om door een gaatje te kruipen.

Helaas heeft niet iedereen de beschikking over een volledig afgesloten garage om de auto in te parkeren.

Er zijn online verschillende bedrijven die beweren dat u marters af kunt schrikken door apparaatjes met hoge geluiden of zogeheten ‘Steenmarterspray’. Trapt u alstublieft niet in deze onzin. Er is geen spray of geluid dat de Steenmarter kan verjagen.

Bovendien is de Steenmarter in Nederland een beschermde diersoort en kunnen dit soort handelingen tegen de Steenmarter illegaal en strafbaar zijn.

Kippengaas

Indien u niet de beschikking heeft over een overdekte parkeergarage dan is kippengaas de meest effectieve oplossing.

Gebruik een aantal latten die overal 40 cm buiten uw auto uitsteken. Span het kippengaas over deze latten en parkeer uw auto hierop.

Let op: Zorg ervoor dat het gaas niet te strak gespannen is, anders lopen de diertjes er gewoon overheen. Zorg ook dat het echt 40 cm buiten uw auto uitsteekt, anders kan de Steenmarter alsnog vanaf de zijkant op uw auto springen en klimmen.

Dit is de meest effectieve manier om schade van de Steenmarter in uw auto te voorkomen. Maar helaas is ook deze aanpak 100% zeker.

De Steenmarter verjagen

De beste aanpak is nog altijd om contact op te nemen met een professioneel bedrijf. Zij kunnen u adviseren en helpen bij uw Steenmarteroverlast.

Bovendien zijn zij bevoegd om actie te ondernemen tegen deze beschermde diersoort, waardoor u nooit het risico loopt iets illegaals te ondernemen.

Wilt u direct in contact komen met een bevoegde bestrijder bij u in de buurt? Bel dan met het nummer hieronder, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte