De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
marter vangen

Hoe een marter vangen?

In Nederland komen twee soorten marters voor, namelijk de Boommarter en de Steenmarter.

Vooral deze laatstgenoemde kan voor veel overlast en schade zorgen in en om uw woning.

U wilt de misschien de marter vangen, maar er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Dit leggen we uit op deze pagina.

Waarom een marter vangen?

Een marter vangen kunt u doen omdat de beestjes veel overlast veroorzaken.

De Steenmarter staat er om bekend geluidsoverlast te veroorzaken. Dit komt omdat de beestjes erg speels zijn. Maar ze zijn ook territoriaal, dus ook als hun territorium bedreigd wordt kunnen ze veel geluidsoverlast veroorzaken.

Daarnaast zorgt een marter in uw woning voor veel stank. Hij laat namelijk zijn uitwerpselen achter op een vaste plaats en dit kan er gaan stinken. Ook is het een roofdier en wil het diertje zijn prooien nog wel eens mee naar binnen nemen. De resten van deze prooien gaan na verloop van tijd ook rotten en stinken.

Ook veroorzaakt de marter schade aan auto’s en kan hij kippen vermoorden.

Alle reden dus om deze overlast te beperken en de marter te vangen.

marter vangen

Doodgereden Steenmarter

Foto: © Hans Hillewaert

Waarom een marter vangen geen goed idee is

U denkt misschien dat de marter vangen een goed idee is. Hier vergist u zich in.

Ten eerste heeft de marter vangen weinig zin. Het beestje zal terug komen, of zijn territorium zal ingenomen worden door een soortgenoot. Hierdoor door kunt u steeds weer opnieuw beginnen.

Ten tweede is een marter vangen illegaal. De marter is in Nederland namelijk een beschermde diersoort en dus is het beestje gevangen nemen strafbaar.

Voor het vangen van marters worden vaak vangkooien gebruikt zoals in het filmpje hieronder. Ook is duidelijk het geluid van de marter te horen als hij zich bedreigd voelt.

 

Wat kunt u wel doen tegen marters?

Een betere oplossing is om contact op te nemen met een erkende specialist om de marters te verjagen. Ze hebben hier een vergunning voor en kunnen u tevens adviseren om maatregelen te nemen om overlast in de toekomst te voorkomen.

U kunt dit doen door te bellen met het telefoonnummer onder aan deze pagina. Of u kunt via het formulier hieronder advies of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte