De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte

Steenmarter sporen, zo herkent u ze

Vermoedt u dat u last heeft van Steenmarters? Op deze pagina leggen we u precies uit hoe u Steenmarter sporen kunt herkennen.

Steenmarters laten namelijk verschillende soorten sporen achter. Door middel van het zoeken naar deze sporen kunt u nauwkeurig vaststellen of u daadwerkelijk last heeft van Steenmarters.

Als u Steenmarter sporen heeft gevonden dan kunt namelijk zeer effectief actie ondernemen om uw Steenmarterprobleem aan te pakken.

Steenmarter sporen: Pootafdrukken

Een van de beste manieren om vast te stellen of u last heeft van Steenmarters zijn de pootafdrukken die het beestje achter laat.

Deze Steenmarter sporen lijken enigszins op een kruising van pootafdrukken van katten en pootafdrukken van ratten.

In vergelijking met de pootafdruk van een kat, is die van de Steenmarter een stukje groter. Daarnaast zijn bij een duidelijke pootafdruk van een Steenmarter ook kleine nagels zichtbaar. Bij katten is dit niet het geval. Ook is de pootafdruk van de Steenmarter iets langwerpiger dan die van een kat.

De pootafdruk van een rat aan de andere kant, is een stukje kleiner dan die van de steenmarter. Ook bij ratten zijn de nagels zichtbaar als de pootafdruk duidelijk is. De pootafdruk van een rat is net zoals die van de Steenmarter langwerpig. De pootafdruk van een rat is alleen wat minder breed. Daarnaast ontbreekt het kussentje van de pootafdruk bij een rat. Katten en Steenmarters hebben dit wel.

Kortom, Steenmarter sporen in de vorm van een pootafdruk zijn goed te herkennen. Ze zijn enigszins langwerpig en relatief groot, de nagels zijn zichtbaar en op de pootafdruk is een kussentje zichtbaar.

Steenmarter sporen: Uitwerpselen

Als er een of meerder Steenmarter in en rondom uw huis leven, is de kans groot dat u vroeg of laat uitwerpselen van de Steenmarter tegenkomt. Deze kunt u in uw huis of buiten uw huis tegen komen.

Uitwerpselen van de Steenmarter kunt u herkennen aan de botresten, veren, haren en pitten van vruchten. De uitwerpselen zijn 5 tot 10 cm lang en 1 tot 1,5 cm breed, en bevatten vaak een gedraaide spitse punt.

De Steenmarter deponeert zijn uitwerpselen vaak in een latrine vlak bij de plaats waar hij verblijft. De uitwerpselen van de Steenmarter zullen zich na verloop van tijd ophopen en stankoverlast veroorzaken.

Deze stankoverlast is ook een van de belangrijkste Steenmarter sporen die het diertje achter laat. De Steenmarter wil met de geur van deze uitwerpselen andere soortgenoten aantrekken, of juist afschrikken door zijn territorium af te bakenen.

Overige Steenmarter sporen

Naast bovengenoemde Steenmarter sporen zijn er nog enkele andere kenmerken waaraan u de aanwezigheid van Steenmarters in en rondom uw huis kunt vaststellen.

– Steenmarters knagen vaak kabels van auto’s door. Is dit bij u één of meerdere keren het geval, zonder verklaarbare reden, dan is de kans groot dat u last heeft van Steenmarters.

– Ook zorgen Steenmarters vaak voor veel geluidsoverlast. De diertjes stoeien en spelen bijvoorbeeld op uw zolder en maken daarbij veel lawaai.

– Daarnaast kan het zo zijn dat Steenmarters vaak kippen wegroven. Verdwijnen er regelmatig kippen dan bestaat de kans dat dit door Steenmarters gedaan wordt. Dit kan echter ook door bijvoorbeeld vossen worden veroorzaakt.

Hulp bij het verjagen van de Steenmarter?

De steenmarter is een beschermde diersoort en mag dus niet zomaar bestreden worden. Heeft u last van Steenmarters, neem dan contact op met een bevoegde bestrijder.

Die kan u niet alleen effectief van de diertjes afhelpen, maar zo loopt u ook niet het risico dat u een hoge boete kunt krijgen.

Wij kunnen u helpen en advies geven over Steenmarters. U kunt hiervoor vrijblijvend bellen met het nummer onderaan deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte