De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Steenmarter beschermd

Wat te doen tegen Steenmarter schade?

Steenmarter schade ontstaat door dat u last heeft van Steenmarter in en rondom uw huis. Wanneer er Steenmarters in en rondom uw huis leven kan dit zeer vervelend zijn en voor veel overlast zorgen.

Steenmarter schade kunt u in verschillende vormen tegenkomen, afhankelijk van de omvang van de overlast. Op deze pagina leggen we precies aan u uit hoe u Steenmarterschade kunt herkennen, en wat u hier het beste tegen kunt doen.

Hoe ziet Steenmarter schade er uit?

Schade en overlast veroorzaakt door Steenmarters kan verschillend zijn. Dit is onder andere afhankelijk van waar de Steenmarters hun schuilplaats hebben.

Steenmarters die uw huis zijn binnen gedrongen en daar hun schuilplaats hebben gemaakt zorgen voor schade in de vorm van uitwerpselen, stank en geluidsoverlast. Daarnaast kunnen ze kabels in uw woning kapot knagen.

Ook kunnen Steenmarters schade veroorzaken aan uw auto. Deze staat vaak buiten geparkeerd. Doordat de Steenmarter erg flexibel en wendbaar is kan deze gemakkelijk naar moeilijk bereikbare plekken in uw auto kruipen. Bijvoorbeeld onder uw motorkap.

Onder de motorkap kunnen Steenmarters schade veroorzaken in de vorm van het kapot knagen van kabels.

Een andere vorm van Steenmarter schade is wanneer het diertje meer om uw huis leeft in plaats van in uw huis. Als u kippen of ander pluimvee heeft, kunnen Steenmarters 5 tot 10 kippen per nacht meeroven.

Steenmarter schade

Foto: Jerzystrzelecki

Steenmarter schade voorkomen

De Steenmarter is een beschermde diersoort, dus het is lastig om doeltreffende maatregelen te nemen tegen de Steenmarter. Het diertje bestrijden is strafbaar en raden we u ten strengste af.

Belangrijk is om niet zelf te gaan dokteren, maar om hulp in te schakelen van een deskundige professional. Maar pas op, er zijn vele bedrijven die Steenmarters bestrijder zonder certificaat. Als u een dergelijk bedrijf inschakelt bent u net zoals dit bedrijf strafbaar.

Zorg daarom altijd dat het bedrijf wat u inschakelt gecertificeerd is en legaal mag optreden om Steenmarter schade en – overlast te beperken.

Wat te doen tegen Steenmarterschade?

Ook zijn er een aantal maatregelen die u kunt treffen om zo weinig mogelijk overlast te ondervinden van Steenmarters.

Leg bijvoorbeeld kippengaas onder uw auto. Op deze manier kan die Steenmarter niet bij de kabels in uw auto komen, waardoor deze gespaard blijft.

Zorg ook dat de Steenmarter geen toegang heeft via gaten in uw huis. Mocht u toch nog gaten in uw woning ontdekken, dek deze dan af met purschuim of kippengaas. Zo kan de Steenmarter niet naar binnen en geen comfortable schuilplaats vinden binnen uw woning.

Hoewel de Steenmarter dus voor veel overlast kan zorgen, is het beestje niet gevaarlijk. Toch zijn veel mensen bang voor de Steenmarter. Belangrijk is om niet in paniek te raken en geen dingen te doen waardoor u strafbaar wordt.

Schakel altijd hulp in van een deskundige.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte