De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte

Hoe een Steenmarter vangen?

Veel huishoudens, vooral in het oosten van Nederland, hebben steeds vaker overlast door Steenmarters. Deze martersoort veroorzaakt hier veel overlast en schade.

Een Steenmarter vangen is daarom de eerste reactie die mensen hebben op het moment dat ze dit beestje zien of de overlast ervan ervaren. Er zitten echter een aantal haken en ogen aan het vangen van de Steenmarter.

Op deze pagina leggen we u alles uit over Steenmarters vangen en waar u rekening mee moet houden.

Steenmarter vangen

Foto: Bohuš Číčel

Steenmarter vangen met een vangkooi

Een Steenmarter vangen gebeurt vaak met behulp van een vangkooi. Op Internet worden deze vangkooien in grote getale verkocht.

Een vangkooi is als het waren een kooi waarin u de prooi van een Steenmarter neerlegt. Dit kan van alles zijn, want de Steenmarter is een echt alles-eter en het voedsel van het diertje is dus erg gevarieerd.

Als u de marter succesvol in de vangkooi heeft gelokt, vallen de luikjes dicht en heeft u het beestje gevangen.

Deze methode werkt erg goed. Toch is het niet verstandig om deze methode te gebruiken. Hiervoor zijn twee verschillende redenen.

De Steenmarter komt terug

Een Steenmarter vangen en weer uitzetten heeft weinig zin, omdat het diertje erg territoriaal is. Dit betekent dat hij een territorium heeft van een aantal kilometers en zijn eigen territorium gemakkelijk weer zal terug vinden.

Ook wanneer u de marter ver weg brengt zal het territorium weer ingenomen worden door een soortgenoot. Dit helpt u dus niet van uw Steenmarterprobleem af.

Beschermde diersoort

Daarnaast is de Steenmarter in Nederland een beschermde diersoort. Dit betekent dat alle maatregelen die u tegen het beestje neemt, zonder vergunning illegaal en dus strafbaar zijn.

Een Steenmarter vangen is daarom geen goed idee. U verstoort het beestje in zijn dagelijkse activiteiten. Hiermee kunt u ook de voortplanting of het verzorgen van de jongen verstoren.

Een Steenmarter vangen en daarna doden is dus vanzelfsprekend ook geen optie. U begaat hiermee een strafbaar feit en riskeert een flinke boete. Bovendien zal ook hier het territorium snel weer ingenomen woorden door een concurrerende soortgenoot, waardoor uw marterprobleem nog steeds niet is opgelost.

Steenmarter vangen; Welke andere opties heeft u?

Er bestaat tevens een zogeheten ‘anti marterspray’. De werking hiervan is echter twijfelachtig en verschillende experts geven aan dat dit middel slechts goed is voor de portemonnee van de verkoper.

Wat u het beste kunt doen is contact opnemen met een ongediertebestrijder die een vergunning heeft voor het verjagen van de Steenmarter.

Deze kan u tevens advies geven om de Steenmarter buiten uw huis en de omgeving daarvan te houden, zodat de u geen overlast meer zult ondervinden van de Steenmarter.

Deze oplossing is op de lange termijn goedkoper, omdat u niet steeds weer anti marterspray hoeft te kopen en u voorkomt daarnaast dat u een boete riskeert omdat u gebruikt maakt van een bestrijder met een vergunning.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte