De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
marter in huis

Het voedsel van de Steenmarter

Als u last heeft van de Steenmarter wilt u deze overlast natuurlijk zo veel mogelijk beperken. U kunt de Steenmarter niet zomaar bestrijden, want het diertje is beschermd in Nederland.

Vandaar ook dat er steeds vaker meldingen worden gedaan door overlast van Steenmarters.

Omdat u de Steenmarter niet zomaar kunt bestrijden, raden we u aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Een manier om dit te doen is door het voedsel van de Steenmarter.

Heeft het beestje namelijk geen voedsel, dan zal hij op zoek gaan naar een andere plek waar wel voldoende voedsel te vinden is. Dit is simpelweg het overlevingsinstinct van de Steenmarter.

Voedsel van de Steenmarter

Foto: Franco Atirador

Wat is het voedsel van de Steenmarter?

Wat eet de Steenmarter vraagt u zich misschien af?

Eigenlijk is de Steenmarter een alles-eter.

Favoriet Steenmarter voedsel zijn onder andere kippen, ratten, muizen, eekhoorns, konijnen, kikkers en insecten.

Daarnaast gaat de Steenmarter vaak op jacht naar eieren en kuikentjes van kippen. Vaak is de Steenmarter niet eens op zoek naar kippen, maar alleen naar de eieren en kuikentjes. De Steenmarter vermoord de kippen alleen op het moment dat er paniek ontstaan in het kippenhok.

Naast andere dieren, zijn bessen, appels, kersen en ander fruit ook belangrijk voedsel van de Steenmarter. Dus mocht dit in uw tuin groeien, dan kan ook hier de Steenmarter voor veel overlast zorgen.

Hoe bescherm ik mijn huis en tuin tegen de Steenmarter

Belangrijk is om de Steenmarter weinig gelegenheid te geven om in en om rond uw huis te zijn. Maak het diertje duidelijk dat het hier niets te zoeken heeft.

Het voedsel van de Steenmarter en het gemak waarmee het beestje een schuilplaats kan vinden spelen daarbij een belangrijke rol.

Zorg dat de Steenmarter uw huis om geen enkele manier kan betreden. Bescherm uw kippenhok goed met kippengaas en zorg dat er een goede bodem in zit.

Heeft u bijvoorbeeld fruitbomen. Zorg dan dat de Steenmarter niet gemakkelijk in de boom kan klimmen en uw fruit op eten.

Maak gebruik van deskundige hulp om uw huis en leefomgeving Steenmartervrij te maken.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte