De steenmarter verjagen.com Gratis advies en oplossingen om de steenmarter te verjagen en bestrijden

Bel ons direct

000 – 123 4567

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte

Steenmarter overlast; wat nu?

De Steenmarter is de laatste jaren erg in opkomst in Nederland. Dit komt om dat het in ons land een beschermde diersoort is.

Doordat het beestje beschermd is, krijgen mensen ook steeds meer te maken met Steenmarter overlast.

Steenmarter overlast is erg vervelend en kan voor veel problemen zorgen.

Op deze pagina leggen we u graag uit wat u kunt doen als u last heeft van een Steenmarter in huis.

Steenmarter overlast

Enkele decennia geleden waren was de Steenmarter bijna geheel uit Nederland verdwenen. De overheid heeft toen besloten om de Steenmarter te beschermen waardoor het beestje nu aan een comeback bezig is.

Dit tot groot ongenoegen van veel mensen, omdat hij veel overlast kan bezorgen en schade kan aanrichten.

Steenmarter zal u echter niet snel te zien krijgen. Het zijn namelijk echte nachtdieren. Toch verblijven ze graag in en rondom het huis van mensen.

Ondanks de overlast en schade die ze aanrichten, mag u de Steenmarter in huis toch niet bestrijden. Maar dat betekent niet dat u niets aan deze overlast kunt doen.

Het is echter belangrijk om niet zelf aan de slag te gaan, maar de hulp in te schakelen van een professional die weet waar hij of zij mee bezig is.

Schade door Steenmarter overlast

De schade die een Steenmarter in huis kan aanrichten is groot.

Een van de meest voorkomende soorten Steenmarter overlast is de geluidsoverlast. Omdat het een nachtdier is, gebeurt dit vaak ’s nachts, waardoor uw nachtrust ernstig verstoord kan worden.

Daarnaast zorgt de Steenmarter voor veel stankoverlast. De uitwerpselen van de Steenmarter uitwerpselen in combinatie met de resten van zijn prooien kunnen een vieze doordringende geur in uw huis achterlaten.

Ook staat het diertje er om bekend kabels van auto’s door te knagen. Veel autodealers en huishoudens met auto’s hebben hier last van.

De Steenmarter een echte alles-eter. Dit betekent dat het beestje ook vaak kippen vermoordt. Dit tot groot ongenoegen van kippenhouders.

Tot slot kan Steenmarter overlast bestaan uit verschillende ziektes of bacteriën die het beestje met zich mee  kan dragen. Deze kunnen ook schadelijk zijn voor de mens. Bijvoorbeeld botulisme of hondsdolheid. Zelf maatregelen nemen is dus niet verstandig.

Wat kunt u wel doen bij een Steenmarter overlast?

Zelf marters proberen te bestrijden of te verjagen is geen goed idee. Wie dit wel probeert is strafbaar en riskeert een hoge boete.

Vooral op internet zijn er veel website die beweren producten te hebben die Steenmarters overlast kunnen verhelpen. Trap hier alstublieft niet in. Deze producten werken bijna nooit en bovendien bent u hierdoor strafbaar. Ook het zelf verjagen zonder vergunning is namelijk een strafbaar feit.

Gebruik van gif of andere bestrijdingsmiddelen is niet alleen strafbaar, maar u loopt ook nog eens de kans dat u andere diersoorten in de omgeving van uw woning iets aandoet.

Mocht het u toch lukken de Steenmarter te verjagen zonder een boete te krijgen, dan zal het nest snel weer opgevuld worden door een soortgenoot. U dient dus ook maatregelen te nemen om uw huis aan te passen.

Wij adviseren u altijd om dit te doen in overleg met deskundige bedrijven in het bezit van een vergunning.

Bel ons direct of vraag advies aan

000 – 123 4567, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte